V Mariboru vpis v vrtce konec marca

V mariborskih vrtcih bo letošnji vpis potekal od 20. do 29. marca, o morebitni podražitvi pa na Mestni občini Maribor odločitve doslej še niso sprejeli. Dvig cen programov so na vzhodu Slovenije že potrdili na Ptuju, v Velenju in Murski Soboti, marca ga napovedujejo v Slovenj Gradcu, aprila tudi v Celju.

Po prvih informacijah bo v mariborski občini v prihodnjem šolskem letu na razpolago okoli 950 prostih mest. Kot pojasnjujejo na mestni občini, bo natančno število znano, ko bodo zaključeni postopki ugotavljanja pripravljenosti otrok za vstop v šolo, saj bo takrat znano tudi natančno število otrok, ki bo 1. septembra vstopilo v osnovno šolo.

V Mariboru za zdaj ocenjujejo, da bodo z razpoložljivimi prostorskimi zmogljivostmi tudi v novem šolskem letu lahko prosto mesto zagotovili vsem zainteresiranim staršem s prebivališčem v njihovi mestni občini.

Ne bo pa po njihovem mogoče ugoditi želji staršev po točno določenem vrtcu oziroma enoti, ampak bodo otroci usmerjeni v tiste vrtce, v katerih so še prosta mesta. Ali bo v novem šolskem letu v katerem izmed vrtcev premalo prostih mest glede na vpis, pa bo znano šele, ko bodo zaključeni vsi postopki glede prvošolcev.

Na centralnem čakalnem seznamu je v tem šolskem letu ostalo 28 otrok tistih staršev, ki so želeli otroka vpisati samo v točno določen vrtec in niso želeli vpisa v drug vrtec, ki je še razpolagal s prostimi mesti.

Sicer pa 1. marca odpirajo dva oddelka prvega starostnega obdobja v Vrtcu Ivana Glinška Maribor, in sicer v enoti Gregorčičeva-Krekova ter v Vrtcu Jožice Flander Maribor, in sicer v enoti Vančka Šarha.

Glede morebitnega dviga cen so v Mariboru povedali, da za zdaj načrtujejo preračun cen programov vrtcev po izplačilu januarskih plač. V kolikor bo ugotovljeno, da so se stroški, ki predstavljajo elemente za oblikovanje cene programov vrtcev bistveno spremenili, bodo predlagali prilagoditev cen programov v mariborskih javnih vrtcih.
Vir: Lokalec.si

ANKETA

V nedeljo so lokalne volitve. Boste šli na volišča in volili?

Oddaj komentar